Arabika z Brazilie, z najkvalitnejších kávových zŕn, ktoré boli špeciálne triedené a pražené, aby dosiahli lahodnú chuť a silnú arómu. Kávu Lavazza môžeme nazvať kráľovnou kávy. Tajomstvom jej úspechu je mimoriadna kvalita, starostlivosť a nadšenie, s akým pre túto značku pracujú tisíce ľudí po celom svete. Starostlivo ju pražia a pripravujú, no vedia i to, že kvalita dobrej kávy začína výberom tých najlepších zŕn. Ďalším dôvodom úspechu talianskej kráľovnej tmavohnedého espressa je výber a zostavenie harmonickej a chutnej zmesi, ktorej sa v tejto rodinnej firme venuje množstvo odborníkov už od roku 1897! Odkiaľ káva pochádza: Brazília. Táto krajina sa radí k najväčším pestovateľským krajinám káv na svete a je nazývaná kráľom kávového trhu. Pestuje sa tu až 400 miliónov kávovníkov a teda aj veľké množstvo odrôd. Káva bola vypestovaná v štáte Minas Gerais, ktorý patrí k najdôležitejším oblastiam pre pestovanie kávy v Brazílii a je v nadmorskej výške okolo 1100 metrov nad morom. Kávové zrná z Brazílie sú na svetovom trhu označovaná ako "Brazils". Väčšina brazílskych káv je charakteristická bohatou penou a neobyčajnými horkosladkým a čokoládovými príchuťami. Arabika je krehký ker alebo strom, ktorý je citlivý na parazity. Práve z tohto dôvodu sa pestuje vo vyšších polohách, predovšetkým v hornatých oblastiach v nadmorskej výške až do 2000 metrov. Časté je pestovanie na sopečnej pôde, kde sa mráz vyskytuje len zriedka a vďaka nižšej vlhkosti sa dá zabrániť širokému výskytu škodcov. Arabika je vysokej kvality, obsahuje menej kofeínu a mimo to nám ponúka širokú paletu delikátnych chutí i vôní. Zrná sú o niečo väčšie ako u robusty a počas praženia sú citlivé na teplotu. O výrobcovi: Lavazza. Príbeh tejto firmy sa začal písať už v roku 1885, kedy sa vtedy dvadsaťpäťročný Luigi Lavazza presťahoval do Turína. Tu sa rozhodol založiť svoj vlastný biznis, ale predtým chcel nazbierať čo najviac skúseností, teda pracoval ako skladník a živil sa ďalšími podobnými prácami. Firma Lavazza bola založená v roku 1895 v Turíne, ale najskôr sa jednalo o obchod so zmiešaným tovarom. Až neskôr začal Luigi vo svojom obchode pražiť kávu a od tej doby spoločnosť Lavazza pokračuje v tvorbe unikátnych inovácií a tradícií. Káva z tohto koloniálu prináša tú najlepšiu kávu nielen Talianom, ale celému svetu. Už v roku 1915 sa táto spoločnosť stala jedným z najvýznamnejších importérov a praženie kávy v Taliansku. Bola to práve Lavazza, ktorá urobila revolúciu v materiáloch, ktoré sú používané pri balení kávy tzv pergamen, ktorý zachováva nielen arómu, ale aj vôňu čerstvej kávy. Roku 1946 vytvorilo Aerostudio Borghi logo spoločnosti Lavazza a sáčky tejto vynikajúcej kávy tak začali byť ľahko identifikovateľné na celom trhu. V roku 1965 sa uviedla do prevádzky produkčnej linka v Settimo Torinese, ktorá je dnes najväčšou pražiarnou v Európe. Zhruba o šesť rokov neskôr predstavila Lavazza prvý vákuovo balenú kávu do hliníkových fólií, čím sa vyzdvihla nad ostatné firmy. V 80. rokoch